I dokumentarfilmen FATAL ASSISTANCE ser den kritikerroste ha..." /> I dokumentarfilmen FATAL ASSISTANCE ser den kritikerroste ha..."/> I dokumentarfilmen FATAL ASSISTANCE ser den kritikerroste ha...">
BIFF 2013

Fatal Assistance

2013 • 1t 40m • Belgia / Frankrike / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Assistance Mortelle
Språk
Engelsk/ Fransk
Undertekster
Engelsk
Regi
Raoul Peck
Manus
Raoul Peck
Foto
Antoine Struyf
Produsent
Rémi Grellety
Jo flere hjelpeorganisasjoner, jo mer søl

Jordskjelvet i Haiti i 2010 kostet flere hundretusener menneskeliv og de materielle skadene var enorme. Infrastrukturen ble fullstendig ødelagt, og verken myndigheter eller innbyggere kunne gjøre stort annet enn å vente på assistanse utenfra. En rekke nasjoner strømmet til for å tilby økonomisk hjelp og bistand i form av hjelpearbeidere, men etter hvert som rednings- og opprydningsarbeidet skred frem ble det åpenbart at ting ikke fungerte som det skulle. På tross av milliarder i bistand var hjelpeaksjonen håpløst ineffektiv.

I dokumentarfilmen FATAL ASSISTANCE ser den kritikerroste haitiske filmskaperen Raoul Peck nærmere på hva det var som gikk galt. Svaret han finner har vel så mye å gjøre med Haitis historie og vestlige nasjoners fordomsfulle og nedlatende holdning til det katastroferammede landet, som med de rent praktiske utfordringene knyttet til å bygge opp en infrastruktur fra grunnen av.

Regi

RAOUL PECK er en anerkjent dokumentarregissør og tidligere kulturminister for Republikken Haiti. Debutfilmen, THE MAN BY THE SHORE (1993), var den første karibiske filmen som ble vist i konkurranseprogrammet ved filmfestivalen i Cannes.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}