BIFF 2005

Favela Rising

2005 • 1t 20m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Favela Rising
Regi
Jeff Zimbalist & Matt Mochary
Den inspirerende historien om Anderson Sá, som ved hjelp av musikk bekjemper volden i Rios slum.

”Favelas” er det lokale navnet på de mange slumområdene i Rio de Janeiro. Vigário Geral er et av disse strøkene der innbyggerne ser på narkotrafikk, slåsskamper og drap som dagligdagse hendelser. Anderson Sá var blant dem som valgte narko som levevei, men ble innhentet av fortvilelsen over den stadig økende brutaliteten. Han ønsket å gi ungdom et kulturelt alternativ til kriminaliteten, og slik ble AfroReggae-bevegelsen født: hiphop blandet med gaterytmer og afrobrasiliansk dansemusikk.

Den første delen av FAVELA RISING gir et innblikk i Rios voldskultur ved hjelp av til tider sjokkerende opptak av brutale arrestasjoner og voldshandlinger. Siden følger vi Sás arbeid for å endre livene til de unge, og han framstår som en blanding av munk, popstjerne og revolusjonshelt. Filmskaperne tilbrakte flere måneder i Vigário Geral. Først etter flere uker forsto de Sás betydning for lokalsamfunnet og bestemte seg for å la hans arbeid være filmens sentrum. Sás beskyttelse gir dem en unik tilgang til livet i favelaen, og resultatet har blitt en musikalsk, inspirerende og livsbejaende filmopplevelse.

Regi

Jeff Zimbalist har en bachelorgrad i media og moderne kultur fra Brown University. I fem år reiste han rundt i Latin-Amerika, der han laget flere korte filmer om utviklingsspørsmål. Han har klippet en rekke dokumentarfilmer for diverse nyhetsprogrammer. FAVELA RISING er hans første langfilm.

Matt Mochary har en bachelorgrad fra Yale University, og en master fra Northwestern University. Han stiftet The Mochary Foundation, en veldedig organisasjon som bistår diverse utdanningsinstitusjoner og prosjekter, deriblant AfroReggae. FAVELA RISING er hans første filmproduksjon.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}