BIFF 2007

Fay Grim

2006 • 1t 58m • USA/Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Fay Grim
Regi
Hal Hartley
Hal Hartleys nye film om samliv og global politikk

Fay Grim er alenemor og bor i Queens. Hennes bror, den berømte poeten Simon Grim, sitter i fengsel på tiende året for å ha hjulpet Fays ekteman Henry Fool å forlate USA med loven i hælene. Simons forlegger oppfordrer Fay til å oppdrive ektemannens roman, en samling notatbøker han tok med seg på sin flukt til Europa. Det viser seg at Henry var en mann med mange jern i ilden, da en CIA-agent kontakter Fay for å få klørne i bøkene. Det ryktes at de inneholder statshemmeligheter, og sammen drar de to til Paris på jakt etter Henry Fool.

Filmen er en oppfølger til Hal Hartleys film fra 1997, med samme navn som flyktningen. Hendelsene fra første film settes i et helt nytt lys. Skulle du ikke ha fått med deg forløperen, så gjør ikke det filmen mindre interessant. Fay farter rundt i Paris, blandes bort i global politikk og de skitne hemmelighetene som følger med. Thrilleren er gjennomgående skutt i underlige vinkler, og morsom på typisk Hal Hartley-vis, vel verdt noen timer av din tid.

Regi

Hal Hartley (1959) begynte å lage film på super 8 mens han jobbet i kameraavdelingen i et varemagasin. Han søkte seg inn på State University of New York, ved Purchase Film School. Etter et halvt tiår der tok det et halvt tiår til før hans første spillefilm, THE UNBELIEVABLE TRUTH, tok independentverdenen med storm. Den vant Juryprisen ved Sundancefestivalen i 1990, og regissøren fulgte opp med flere solide filmer i årene som fulgte. De mest nevneverdige er TRUST (1990), SIMPLE MEN (1992) og HENRY FOOL (1997). Han var blant de klart viktigste regissørene i den amerikanske independentbølgen som startet for tjue år siden, og har beholdt sin evne til å være vittig, ironisk, rørende og menneskelig på samme tid.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}