BIFF 2006

FEM GANGER OM DAGEN

2006 • 1t 51m • Tyrkia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Beş Vakit
Regi
Reha Erdem
Vakker skildring av barndommen til tre venner i en liten tyrkisk landsby

I en ørliten tyrkisk landsby ved Egeerhavet bor de tre vennene Yildiz, Ömer og Yakup. De føler seg alle oversett og undertrykt av de voksne. Yildiz behandles som en slave av sin mor, Ömer er sønn av den lokale imamen, som naturlig nok må opprettholde et strengt image, mens Yakup er forelsket i lærerinnen sin – i likhet med sin egen far. Dagene går sakte i den lille landsbyen. Tiden deles opp av de fem daglige bønnene i en evig syklus uten begynnelse eller slutt. 

FEM GANGER OM DAGEN er en melankolsk film om følelsen av å vokse opp på et isolert sted, uten mange lekekamerater eller impulser utenfra. Filmen er skutt i det bredeste formatet tilgjengelig, noe som gjør den til en intens visuell opplevelse av det idylliske naturlandskapet ved den egeiske kysten. Samtidig står disse vakre omgivelsene i kontrast til den tilsynelatende tristessen som utspiller seg i landsbyen. Arvo Pärts patosfylte musikk bidrar til å gjøre FEM GANGER OM DAGEN til et lite stykke poetisk filmkunst.

Regi

Reha Erdem er født i Istanbul i 1960 og studerte historie på universitetet der. Han dro siden til Paris for å studere film. Han lagde flere kortfilmer i Frankrike og arbeidet også som kameramann. Han regisserte sin første spillefilm A AY i 1989. Hans neste film, KAC PARA KAC (1999, BIFF 2000) ble nominert til Oscar for beste utenlandske film. Siden 1990 har han regissert mer enn hundre reklamefilmer for tv. I 1993 grunnla han produksjonsselskapet Atlantik Film sammen med Omer Atay.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}