BIFF 2003

Fem måter å falle på

2003 • 1t 30m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
De fem benspænd
Regi
Jørgen Leth & Lars von Trier

Den danske dokumentarfilmskaperen Jørgen Leth laget kortfilmen DET PERFEKTE MENNESKE i 1967. I den 13 minutter lange filmen opptrer skuespilleren Claus Nissen i forskjellige situasjoner, hvor han demonstrerer hvordan et menneske oppfører seg. Lars von Trier så filmen igjen - 20 ganger! - for noen år siden, og fikk idéen til å be Leth om å gjenskape DET PERFEKTE MENNESKE - men i ulike varianter alt etter hva von Trier kom på av "innfall" som skulle gjøre det vanskelig for Leth å gjenskape filmen. Resultatet er bemerkelsesverdig da de to regissører spiller seg ut mot hverandre og faktisk klarer å lage god underholdning av dette materiale.

Regi

Jørgen Leth er født i Århus i 1937 og har operert i en årrekke som filmregissør, produsent, poet og TV-kommentator. Han er en internasjonal legende innen dokumentarfilmsjangeren og BIFF har æren av å vise hans filmer DET PERFEKTE MENNESKE (1967), EN VÅRDAG I HELVETE (1976), NYE SCENER FRA AMERIKA (2002) og FEM MÅTER Å FALLE PÅ (2003).

Lars von Trier er født i 1956. I 1983 tok han eksamen på Den danske filmskole og allerede året etter var han i Cannes med ELEMENT OF CRIME, som innevarslet et stort regitalent. Han har siden vært en gjenganger i festivalens hovedprogram, med filmer som EUROPA (1991), BREAKING THE WAVES (1996), DANCER IN THE DARK (2000), som vant Gullpalmen, og DOGVILLE (2003). Han er regnet som dansk films største nålevende filmskaper og har mye av æren for Dogmebegrepet.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}