BIFF 2004

Female Trouble

1974 • 1t 29m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Female Trouble
Regi
John Waters

FEMALE TROUBLE er en hyllest til den 150 kilo tunge mannlige transvestitten Divine. Trashfilm-regissør John Waters balanserer på en tynn line mellom morsom usmak og usmakelig usmak, og overraskelsen er vel ikke stor når vi sier at han ofte går for langt.

FEMALE TROUBLE utbasunerer rollefiguren Dawn Davenports noe bisarre liv. Vi følger henne fra hun som tenåring velter juletreet over moren og stikker hjemmefra fordi hun ikke får danseskoene hun ønsket seg: "I hate you! I hate this house! And I hate Christmas!" Hun blir voldtatt av en pervertert dranker - også spilt av Divine - og får et barn som hun etterhvert hater. Veien herfra til filmens slutt - hvor Dawn sitter i den elektriske stol i Baltimore for kidnapping og massemord - egner seg bedre på lerretet enn på papiret, og bør derfor oppleves.

Regi

I dag regnes John Waters som en av de mest skandaløse søppelfilm-skaperne USA har sett, og bærer navn som The Prince of Puke og The King of Kink med største selvfølgelighet. Dette har ikke så mye å gjøre med den typen film han lager i dag, men daterer seg til den gang han laget de mest smakløse og hysterisk morsomme filmene i amerikansk historie. Waters vokste opp i kjedelige Baltimore på 50-tallet, og har siden ungdommen prøvd å gjøre seg så ekkel og frastøtende på hederlige besteborgere som mulig. Han har gått til oppgaven som en besatt, og har prøvd å gjøre filmene sine fullstendig uforglemmelige. Få har glemt ham og færre har tilgitt ham. Hans lange filmografi inkluderer PINK FALMINGOS (1973), FEMALE TROUBLE (1974) og HAIRSPRAY (1988).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}