FILTH er opprinnelig en roman fra «Trainspotting»-forfattere..." /> FILTH er opprinnelig en roman fra «Trainspotting»-forfattere..."/> FILTH er opprinnelig en roman fra «Trainspotting»-forfattere...">
BIFF 2013

Filth

2013 • 1t 37m • Storbritannia

1 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Filth
Språk
Engelsk
Undertekster
Norsk
Regi
Jon S. Baird
Manus
Jon S. Baird
Foto
Matthew Jensen
Velkommen til Skottland!

I en nedadgående spiral av dop, sex og fordervelse finner vi Bruce Robertson i det som er en av årets klart morsomste filmer. Bruce er politimann i Edinburgh, og årsaken til at han valgte den yrkesveien er den åpenlyse korrupsjonen som preger jobben. Ikke sånn å forstå at Bruce ønsker å bekjempe korrupsjonen fra innsiden - han vil bare ha sin del av kaken. Vi følger den bipolare, misantropiske junkiepurken der han manipulerer og hallusinerer sin vei gjennom Edinburghs bakgater i et univers bestående av like deler BAD LIEUTENANT, AMERICAN PSYCHO og FEAR AND LOATHING IN LAS VEGAS.

FILTH er opprinnelig en roman fra «Trainspotting»-forfatteren Irvine Welsh, og følgelig spares det ikke på mørk humor, dop, perversjoner og sleivspark i alle retninger. James McAvoy har for anledningen forvandlet sitt kjekke og gutteaktige oppsyn til et forfyllet, svett, rødsprengt, skjeggete troll i det som antakelig er hans karrieres heftigste rolleprestasjon. Spenn deg fast og bli med på en uforglemmelig arbeidsuke hos politiet i Skottland!

Regi

Skotske JON S. BAIRD (1972) har tidligere vært medprodusent på filmen HOOLIGANS (2005), og hadde dessuten regi på CASS (2008). Begge er filmer om fotballhooligans og miljøer hvor rivaliserende fotballsupportere ryker i tottene på hverandre på fast basis. FILTH er hans andre spillefilm som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}