BIFF 2014

Finding Fela

2014 • 2t • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Finding Fela!
Språk
Engelsk
Undertekster
Engelsk
Regi
Alex Gibney
Foto
Maryse Alberti
Produsent
Alex Gibney, Jack Gulick
Historien om tidenes mest dansevennlige protestsanger

Beretningen om Fela Kuti er historien om det moderne Nigeria. Kuti var gudfaren til fusionsjangeren afrobeat, en ekstremt fengende blanding av tradisjonell jazz, afrikansk highlife-musikk og massevis av funkrytmer. FINDING FELA forteller to parallelle historier om Kuti. En om hans liv og en om regissør Bill T. Jones' arbeid med å sette opp broadwaymusikalen «Fela!», basert på Kutis liv og musikk.

FINDING FELA skildrer Felas musikalske og opprørske karriere. Alt fra hans uavhengighetserklæring fra den nigerianske staten og de mer problematiske aspektene av hans liv og virke, som hans utdaterte kvinnesyn og fornektelse av sin egen sykdom (Kuti døde av AIDS i 1997). FINDING FELA er en fengslende dokumentar for alle med et snev av interesse for musikk eller nyere afrikansk historie. Beretningen er ispedd intervjuer med kjente navn som Paul McCartney, Questlove og den legendariske trommisen Tony Allen, samt flere av Kutis venner og familiemedlemmer.

 

NB! Første visning er allerede dagen før BIFF - tirsdag 23. september i Logen Teater!

Regi

Alex Gibney (1953, USA) Filmer i utvalg: WE STEAL SECRETS (2013), MEA MAXIMA CULPA (2012), TAXI TO THE DARK SIDE (2007), ENRON (2005)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}