BIFF 2011

Fire in Babylon

2010 • 1t 27m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Fire in Babylon
Regi
Stevan Riley
Borgerrettighetskamp, blod og hvite bukser

FIRE IN BABYLON forteller den fascinerende historien om Vest-Indias cricketlag, og deres lange og blodige ferd mot det som skulle bli et av de lengstlevende hegemoniene i moderne internasjonal idrett. Vest-India er en sammenslutning av 15 karibiske land og territorier som i utgangspunktet ikke har noen felles identitet eller samhørighet. Deres felles cricketlag skulle dog vise seg å være et sjeldent tilfelle av det å være på rett plass til rett tid. Vestindernes vei fra latterliggjorte amatører til verdens suverent beste cricketlag er en historie om borgerrettighetskamp og et britisk imperium på hell, fortalt som en underdogfortelling av klassisk hollywoodformat.

Man skulle kanskje tro at en dokumentarfilm som skildrer cricketsportens største lag gjennom tidene ville ta seg god tid til å forklare spillets regler. Så feil kan man ta. FIRE IN BABYLON lar sine mange vakre arkivopptak av det vestindiske laget og deres motstandere tale for seg selv. Blodet spruter og kjevebein knuses knallharde kuler suser avgårde mot oppstilte trepinner og ulykksalige engelskmenn. Hvor usannsynlig det enn måtte høres ut, er dette årets store feel good-dokumentar.

Regi

Regissør Stevan Riley har tidligere regissert TV-dokumentaren RAVE AGAINST THE MACHINE i 2002 og dokumentaren BLUE BLOOD(2006), der vi møter fem studenter ved Oxford University som forsøker å bli tatt opp ved universitetets bokselag. I 2010 lanserte han dokumentaren FIRE IN BABYLON.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}