I dokumentaren FIRE IN THE BLOOD får vi innsyn i hvordan akt..." /> I dokumentaren FIRE IN THE BLOOD får vi innsyn i hvordan akt..."/> I dokumentaren FIRE IN THE BLOOD får vi innsyn i hvordan akt...">
BIFF 2013

Fire in the Blood

2013 • 1t 27m • India

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Fire in the Blood
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Dylan Mohan Gray
Manus
Dylan Mohan Gray
Foto
Jay Jay Odedra
Produsent
Dylan Mohan Gray, Christopher Hird, Jason Maloney, Steven Markovitz, Sarah Nuttall, Anup Poddar, Yasmine S
Når pengers betydning overskrider et menneskeliv

Det er mer enn 30 år siden AIDS ble et kjent og fryktet begrep verden over. I dag sitter vi igjen med effektive medisineringsmetoder, utbredt kunnskap om sykdommen, samt en historie som blottlegger de absolutt grelleste sidene av vårt moderne samfunn.

I dokumentaren FIRE IN THE BLOOD får vi innsyn i hvordan aktivistgrupper, leger og høyprofilerte støttespillere som Desmond Tutu og Bill Clinton har kjempet for at politikerne og legemiddelindustrien skal tilgjengeliggjøre rimelige antiretrovirale medisiner for aidspasienter i utviklingsland. Fra midten av 90-tallet og fremover, da nye medisinske oppdagelser gjorde at vesten ikke lenger anså aids for å være en sikker dødsdom, døde likevel et titalls millioner i den tredje verden på grunn av vestlige patentlover og handelsrestriksjoner som blokkerte all tilgang til rimelig medisinsk hjelp. Filmskaper Dylan Mohan Gray tar opp tråden fra fjorårets Oscar-nominerte BIFF-film HOW TO SURVIVE A PLAGUE, og presenterer et engasjerende og forstyrrende portrett av den moderne kapitalismen i møte med menneskelig nød.

Regi

DYLAN MOHAN GRAY er utdannet historiker, og har arbeidet som assisterende regissør på flere produksjoner verden over. FIRE IN THE BLOOD er hans første film som regissør og manusforfatter.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}