BIFF 2020

First Cow

2019 • 2t 02m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
First Cow
Språk
engelsk
Undertekster
uten
Regi
Kelly Reichardt
Manus
Kelly Reichardt, Jon Raymond
Foto
Christopher Blauvelt
Produsent
Vincent Savino, Anish Savjani, Neil Kopp
Vennskap, kapitalisme og stjålen melk

Oregon, 1820-tallet: Den omreisende kokken Cookie og den ambisiøse kineseren King-Lu møtes ved en tilfeldighet under gullrushet, og før de vet ord av det har de både et usvikelig vennskap og en uslåelig forretningsplan: Med melk stjålet fra den første – og eneste – kuen i Oregon starter de produksjon av bakervarer som kan måle seg med det beste fra Europa. Kakene er en umiddelbar suksess, men etter hvert som ryktene om de himmelske munnfullene sprer seg, blir det vanskelig å holde de nattlige melketyveriene skjult for kuens rike og mektige eier.

Kelly Reichardt er en av vår tids mest særpregede og unike amerikanske filmskapere, og har viet sin karriere til å skildre livet i det nordvestre USA. FIRST COW er ikke bare en varm og dypt humanistisk skildring av et usannsynlig vennskap mellom to outsidere i en tid da det moderne USA begynte å ta form – den er også en av de mest kritikerroste filmene så langt i 2020. Gå ikke glipp av denne lune, intelligente og usedvanlig sjarmerende perlen av en film fra regissøren av MEEK’S CUTOFF (BIFF 2011) og CERTAIN WOMEN (BIFF 2016).

Regi

Kelly Reichardt (USA) Filmer i utvalg: CERTAIN WOMEN (BIFF 2016), NIGHT MOVES (BIFF 2014), MEEK’S CUTOFF (BIFF 2011), WENDY & LUCY (2008), OLD JOY (2006)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}