BIFF 2005

Flightplan

2005 • 1t 38m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Flightplan
Språk
Engelsk
Regi
Robert Schwentke
Manus
Peter A. Dowling, Billy Ray
Foto
Florian Ballhaus
Produsent
Brian Grazer
Jodie Foster i klaustrofobisk thriller i 40 000 fots høyde
Du sitter i et toppmoderne fly i 37.000 fots høyde...så hvordan i all verden kan et barn plutselig forsvinne fra flyet? Dette spørsmålet er det sentrale i FLIGHTPLAN, en nervepirrende thriller som tar publikum med på en turbulent flyreise fra Tyskland til USA - og plasserer dem midt i et kuldegysende mysterium.

Om bord i et stort, toppmoderne fly opplever Kyle Pratt alle mødres verste mareritt når hennes seksårige datter Julia forsvinner sporløst underveis fra Berlin til New York. Kyle er allerede følelsesmessig nedbrutt av ektemannens plutselige død, og nå prøver hun desperat å få flybesetningen og de andre passasjerene til å forstå at hun fortsatt er ved sine fulle fem. Samtidig må hun kanskje se i øynene at hun faktisk er i ferd med å miste forstanden. Selv om verken flykapteinen Rich eller sikkerhetsvakten Gene ønsker å betvile den sørgende enkens klager, tyder alt på at datteren aldri har vært om bord, noe som gjør at det brer seg en følelse av tvil og mistro blant passasjerene og flybesetningen. Kyle oppdager at hun står helt alene og må stole på sin egen skarpsindighet for å løse mysteriet og redde datteren.

Regi

Robert Schwentke (f. 1968) kommer opprinnelig fra Stuttgart i Tyskland. Han studerte litteratur og filosofi før han begynte på regissør-programmet ved AFI. Han begynte å skrive for TV, og thrilleren BILDERSTURM ble nominert til Adolf Grimme-prisen i 1998. Nylig skrev og regisserte han THE FAMILY JEWELS. Schwentke skal nå regissere en remake av RUNAWAY TRAIN, for 20th Century Fox. Han regidebuterte i 2002 med TATTOO, som vant International Fantasy Film Award i Fantosporto, og Grand Prize European Fantasy Film Award ved Sweden Fantastic Film Festival.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}