Regissør Tomasz Wasilewski har beskrevet FLOATING SKYSCRAPER..." /> Regissør Tomasz Wasilewski har beskrevet FLOATING SKYSCRAPER..."/> Regissør Tomasz Wasilewski har beskrevet FLOATING SKYSCRAPER...">
BIFF 2013

Floating Skyscrapers

2013 • 1t 33m • Polen

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Plynace wiezowce
Språk
Polsk
Undertekster
Engelsk
Regi
Tomasz Wasilewski
Manus
Tomasz Wasilewski
Foto
Kuba Kijowski
Produsent
Roman Jarosz, Izabela Igel
Tidenes første polske LHBT-film

Kuba er en macho, seksuelt aggressiv svømmer som bor i en liten leilighet hvor han slites mellom de to kvinnene i hans liv - hans vakre kjæreste Sylwia og hans eiesyke mor. Når han en dag møter den stillferdige studenten Michal på en vernissage tar situasjonen imidlertid en helt ny vending: Er Kuba mest tiltrukket av Sylwia eller… Michal?

Regissør Tomasz Wasilewski har beskrevet FLOATING SKYSCRAPERS som den første polske filmen med LHBT-tematikk, hvilket i seg selv kan sies å være banebrytende med tanke på at landets holdning til homofile lenge har vært problematisk. Men snarere enn kun å være en film om kjærlighet mellom to menn, behandler den grunnleggende spørsmål om kjærlighet og mellommenneskelige forhold, og er vel så mye en film om identitet og søken etter aksept. Ved hjelp av dyktige skuespillere og en utmerket bruk av lyd og bilde, er dette en film publikum vil huske lenge etter at lyset i salen er slått på.

Regi

Polske TOMASZ WASILEWSKI (1980) er utdannet innen film og TV. I 2012 debuterte han som langfilmregissør med IN THE BEDROOM.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}