BIFF 2008

Flow: For Love of Water

2008 • 1t 33m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Flow: For Love of Water
Regi
Irena Salina
En tankevekkende dokumentar om den økende privatiseringen av verdens ferskvannsforsyninger

I en mediehverdag der global oppvarming og økte matvarepriser grunnet biodrivstoffproduksjon er de store truslene, er det lett å glemme at det også finnes andre miljøutfordringer. Faktisk tyder mye på at fremtidens store miljøspørsmål verken kommer til å dreie seg om mangel på fossilt brennstoff eller økende temperaturer – stadig flere forskere peker på minkende tilgang til ferskvann som den store utfordringen. Problemet er ikke at vannet forsvinner, men at kapitalistiske interesser skaffer seg kontroll over mer av verdens vann. I en verden hvor stadig mer offentlig infrastruktur selges på billigsalg til profitthungrige kapitalister, er vann et av de fellesgodene vi virkelig ikke har råd til å miste.

I denne prisbelønnede dokumentarfilmen tar regissør Irena Salina oss med på en reise som kartlegger den økende privatiseringen av verdens ferskvannsressurser og stiller spørsmålet om hvor fritt det frie markedet kan operere, før vi ender opp med en krise av globale proporsjoner.

Regi

Franskfødte Irena Salina startet sin karriere i radio da hun var 15 år gammel, og jobbet deretter i mange forskjellige ledd av filmproduksjonen på en rekke amerikanske filmer. Hennes debutfilm GHOST BIRD: THE LIFE AND ART OF JUDITH DEIM (2000) er et fascinerende portrett av den amerikanske maleren Judith Deim. FLOW: FOR LOVE OF WATER er hennes andre film.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}