BIFF 2004

Flyvende dolker

2004 • 1t 56m • Kina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Shi mian mai fu/House of Flying Daggers
Språk
Mandarin
Regi
Shang Yimou

Med HERO (2002) viste mesterregissør Zhang Yimou at han også behersker kung fu-filmen. Kombinasjonen av Zhangs øye for det estetiske, og det største budsjettet for en film spilt inn i Kina noensinne, gjorde at HERO overgikk selv SNIKENDE TIGER, SKJULT DRAGE (2000) når det gjaldt praktfulle action-scener. Med FLYVENDE DOLKER har Zhang laget nok et storslått drama fylt med både hjerte og smerte.

Handlingen i FLYVENDE DOLKER er lagt til år 859. Tang-dynastiets storhetstid nærmer seg slutten, og væpnede fraksjoner har løsrevet seg fra den korrupte regjeringen. Den største utbrytergruppen, Flyvende dolker, har blitt en trussel, og regjeringen bestemmer seg for å sende ut sine fremste krigere, Jin og Leo, for å infiltrere gruppen. På veien oppdager og arresterer Jin og Leo en av rebellene, den nydelige Mei, og inkluderer henne i sine planer for å få innpass hos Flyvende dolker. Det Jin imidlertid ikke har planlagt, er at han i løpet av oppdraget blir flammende forelsket i Mei. På veien mot målet må de hanskes med både konfliktfylte følelser og fryktelige farer.

Regi

Zhang Yimou (f. 1952) er født i Xian og studerte ved filmakademiet i Beijing. Zhang regnes som en del av den femte generasjonen av kinesiske filmskapere, sammen med blant andre Chen Kaige og Zhang Junzhao. Regissøren gjorde seg umiddelbart bemerket med sin debutfilm RØDT KORN (1988), som blant annet vant Gullbjørnen i Berlin. Senere har han vunnet prestisjetunge priser ved Cannes- og Venezia-festivalene. Fra hans imponerende filmografi kan JU DOU (1990), BAK DEN RØDE LYKTEN (1991), VEIEN HJEM (2000) og HERO (2002) trekkes frem.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}