BIFF 2007

Folket og presidenten – et portrett av den bolivarianske revolusjonen

2007 • 1t 26m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Folket og presidenten – et portrett av den bolivarianske revolusjonen
Regi
Iselin Åsedotter Strønen & Hildegunn Wærness
Hvordan har det seg at kontroversielle Hugo Chávez ser ut til å ha så stor støtte i folket sitt?

Venezuelas president får mye oppmerksomhet i Norge til latinamerikansk statsleder å være. Som regel dreier oppmerksomheten seg om Chávez’ spotting av USA og landets leder, samt om hans oppfatning av demokrati, som ikke alltid stemmer med vår. Riktignok er han valgt med enorm oppslutning, spesielt fra landets fattige, men tukling med konstitusjonen for å samle mer makt hos presidenten, gjerne over lengre tid, har en tendens til å gjøre mediene urolige.

I FOLKET OG PRESIDENTEN møter vi Chávez-tilhengere og får vite hva det er som gjør at de plutselig bryr seg om å stemme, i et politisk system folk lenge har følt seg utstøtt fra. Filmen er spilt inn under fjorårets valgkamp som førte til nok en brakseier for Chávez. Det venezuelanske folket forteller her om de forskjellige sosiale reformene som har blitt innført siden Chávez vant sitt første valg i 1998. Vi konfronteres med mulige USA-støttede invasjonsplaner fra nabolandet Colombia, og opp mot valget øker nervene og frykten for flere militærkupp, som i 2002.

Regi

Iselin Åsedotter Strønen har en master fra Universitetet i Bergen med feltarbeid fra et fattig nabolag i Caracas, Venezuela, hvor hun så på politisk arbeid lokalt, i forhold til på statsplan, samt Chávez’ Bolivarianske revolusjon.

Hildegunn Wærness har studert filmvitenskap ved Stockholms Universitet og filmregi ved Universidad del Cine i Buenos Aires. Som regissør er hun tilknyttet Manifesto Grupo Acción. Hun medvirket som skuespiller, fotograf og manusutvikler i den prisbelønte langfilmen UPA! UNA PELICULA ARGENTINA (2006). Wærness har også bakgrunn som journalist og fotograf.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}