BIFF 2017

Food Evolution

2016 • 1t 32m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Food Evolution
Språk
engelsk
Undertekster
utekstet
Regi
Scott Hamilton Kennedy
Manus
Scott Hamilton Kennedy, Trace Sheehan
Foto
Larkin Donley
Produsent
Scott Hamilton Kennedy, Trace Sheehan
Fremtiden er genmanipulert

Genmanipulert mat har et dårlig rykte – og ikke uten grunn. For det første er det bare sunt å være skeptisk til tanken på at kommersielle aktører skal begynne å tukle med grønnsaker som mennesker har spist i tusenvis av år, på cellenivå. For det andre har jordbruksgiganten Monsanto aktivt brukt genmanipulering for å sikre seg kontroll over markedet og dermed høyere inntekter. Utgangspunktet for dokumentarfilmen FOOD EVOLUTION er imidlertid at det ikke finnes noen vitenskapelig basis for at genmanipulering er galt i seg selv – og hvis menneskeheten skal ha noe håp om å unngå sultkatastrofer i fremtiden, har vi rett og slett ikke noe annet valg.

Slike argumenter faller i dårlig jord hos mennesker som sverger til et økologisk kosthold, og FOOD EVOLUTION går vitenskapelig til verks for å punktere myter om genmanipulert mat. Med fortellerstemme supplert av selveste Neil deGrasse Tyson er dette en nøktern og faktabasert film som ser genmanipulering i lys av menneskehetens flere tusen år lange landbrukstradisjoner.

 

FOOD EVOLUTION åpner Gullugle-programmet onsdag 27. september kl 19:15. Ordinært billettsalg. Følg med på Facebook-eventet her.

Regi

Scott Hamilton Kennedy (USA, 1965) Filmografi: FAME HIGH (2012), THE GARDEN (2008), OT: OUR TOWN (2002)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}