BIFF 2009

Food, Inc.

2008 • 1t 27m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Food, Inc.
Regi
Robert Kenner
Amerikansk matvareindustris skyggeside blottlegges av suksessforfattere og grønne bønder

Den amerikanske matvareindustrien har fjernet seg fra naturen ved å industrialisere alle aspekter ved matproduksjon, noe som fører til usunn mat som øker faren for sykdom, mens mye makt og store penger samles i store konserner. Eric Schlosser er forfatteren bak ”Fast Food Nation” og Michael Pollan har skrevet ”The Omnivore’s Dilemma”. Sammen med filmskaperen Robert Kenner tar de for seg matvareindustriens metoder og konsekvenser med dramatisk driv, overbevisende statistikk og slående eksempler.

Monokultivisme av mais gir massiv fortjeneste for konsernene som styrer matvareindustrien, men det innebærer også et ensidig og usunt kosthold for amerikanerne. FOOD, INC. viser også skandaløse forhold i avling av kyllinger, og går inn på Monsantos monopolisering av markedet for genmodifiserte korn. Multinasjonale Monsanto forfølger bønder som ikke vil underlegges deres patentregime og har blitt et yndet hatobjekt for globaliseringsmotstandere verden over. FOOD, INC. er en interessant og opprørende dokumentarfilm som har flere tematiske likheter med Steven Soderberghs THE INFORMANT! som også finnes på årets program.

Regi

Dokumentarfilmskaper Robert Kenner har en lang karriere bak seg både innefor film og fjernsyn. Gjennombruddsprosjektet, som han produserte for National Gepgraphic Spciety, THE LOST FLEET AT GUADALCANAL, ble vist på PBS i 1992. Seks år senere startet han det som skulle bli et langt samarbeide med The American Experience, en prisbelønt amerikansk dokumntarserie for fjernsyn. En av filmene han regisserte og produserte var INFLUENZA 1918, som fikk svært god mottakelse. FOOD INC. viser fram baksiden av Amerikas matindustri og er blitt en av Kenners mest kjente filmer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}