BIFF 2012

Footnote

2011 • 1t 43m • Israel

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Hearat Shulayim
Regi
Joseph Cedar
Papa loves Talmud.

Fremstilt på kinoskjermen kan akademia i blant fremstå som et heller trøtt og uengasjerende sted, men det finnes filmer hvor de loslitte corddressene og de altfor trange kontorplassene mer enn noe annet synes å fremheve de eksistensielle problemene og medmenneskelige konfliktene som her har sin grobunn. Vi møter Eliezer og Uriel Schkolnik, far og sønn, og dessuten konkurrerende professorer innen Talmud-studier ved det hebraiske universitet i Jerusalem.

Eliezer er på alle måter en vitenskapsmann av den gamle skolen: sta og forbitret etter å ha dedikert livet sitt til et ambisiøst forskningsprosjekt, for så å se seg slått på målstreken av en rivaliserende kollega. Uriel  på sin side er svært fremadstormende og suksessfull, og representerer alt det hans far har kommet til å mislike så sterkt med den moderne verden. Når Eliezer en dag mottar beskjeden om at han endelig skal få oppfylt sin drøm om å motta den gjeve Israel-prisen, blir forholdet mellom far og sønn mer enn noen gang før satt på prøve. FOOTNOTE balanserer på linjen mellom drama og komedie, og er en intelligent og nådesløs film om stolthet, hovmod og akademia.

Regi

JOSEPH CEDAR har studert historie og filosofi ved det hebraiske universitet i Jerusalem, og har filmutdanning fra New York University. Han har tidligere høstet strålende kritikk for sitt arbeid som regissør og manusforfatter, og har blitt hedret for sin behandling av ømfintlige sider av det israelske samfunnet. FOOTNOTE er hans fjerde spillefilm, og for den har han blant annet mottatt prisen for beste manus ved fjorårets Cannes-festival og en Oscar-nominasjon for beste fremmedspråklige film i 2012. Hans nyeste regiprosjekt blir en del av kortfilmantologien JERUSALEM, I LOVE YOU, som har planlagt premiere i 2013.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}