BIFF 2018

For vi er gutta

2018 • 1t 14m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
For vi er gutta
Språk
norsk
Undertekster
engelsk
Regi
Petter Sommer, Jo Vemund Svendsen
Manus
Petter Sommer, Jo Vemund Svendsen
Produsent
Kari Anne Moe, Gudmundur Gunnarsson
Verdifulle menn

Den norske filmhistorien kan kanskje ikke skilte med så mange filmer om mannskor, men ut i fra suksessen til HEFTIG OG BEGEISTRET (2001), bør vi kunne konkludere med at syngende menn har ypperlige kår på kino. Koret i FOR VI ER GUTTA derimot, skiller seg voldsomt fra Berlevåg-banden, både i snittalder, repertoar og utfordringene de står overfor. Gutta, som passende nok kaller seg Mannskoret, har funnet sin frisone bak lukkede dører på Kampen Bistro i Oslo. De møtes hver tirsdag for å drikke øl, fortelle vitser og synge flerstemt rock og punk. Nå har de fått sitt mest absurde oppdrag noensinne; å varme opp for Black Sabbath foran 10 000 mennesker. Men samtidig har korets dirigent kort tid igjen å leve - han rekker kanskje ikke konserten. Det spøkefulle løftet de ga om å synge i hverandres begravelser, har blitt alvor.

Regissørene Petter Sommer og Jo Vemund Svendsen fulgte Mannskoret i tiden da alvoret satte inn i gruppen, og fanger det rørende fellesskapet som for alvor gir seg til kjenne når livet viser seg fra sin mest brutale side. FOR VI ER GUTTA er en varm, sjarmerende og gripende dokumentar om brorskap, livsglede og humor.

FOR VI ER GUTTA har vunnet prisen for beste norske dokumentar.

Festivalgjest, Q&A: Petter Sommer og Jo Vemund Svendsen (regissører), Gunnar Martinsen (medvirkende), Kari Anne Moe og Gudmundur Gunnarsson (produsenter)

Regi

Petter Sommer (Norge, 1975), Jo Vemund Svendsen (Norge, 1988) FOR VI ER GUTTA er den første helaftens dokumentaren de regisserer sammen

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}