BIFF 2013

Forglem meg ei

2012 • 1t 32m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Vergiss mein nicht
Språk
Tysk
Undertekster
Norsk
Regi
David Sieveking
Manus
David Sieveking
Foto
Adrian Stähli
Produsent
Martin Heisler, Carl-Ludwig Rettinger
Sann kjærlighet ruster aldri

David Sievekings foreldre er sekstiåttere og har vært gift i 40 år. Når Davids mor, Gretel, rammes av Alzheimers sykdom, starter en ny tilværelse for ektemannen Malte og resten av familien. Malte og Gretels ekteskap settes på stadig nye prøver, men deres kjærlighet finner samtidig nye måter å uttrykke seg på. Minnene blir stadig viktigere etterhvert som Gretels hukommelse svinner hen, og David innser snart at det er mye ved foreldrenes fortid han ikke vet.

FORGLEM MEG EI er et sårt og inderlig portrett av Gretel og hennes sykdomsforløp. David Sieveking dokumenterer ikke bare de mange utfordringene med morens daglige pleie, men gir også et fascinerende tilbakeblikk på foreldrenes samliv. Malte og Gretel var unge radikale i et tiår preget av motkulturelle strømninger, noe som også formet deres syn på ekteskapet. Det viser seg at deres frie og åpne forhold har satt sine spor. Dokumentaren er regissørens usentimentale og åpenhjertige skildring av moren og hennes liv, fra begynnelse til slutt.

Regi

DAVID SIEVEKING er en prisbelønnet tysk regissør og forfatter som står bak filmene ASYL (2004), SÉNÉGALLEMAND (2007) og DAVID WANTS TO FLY (2010), som ble vist på BIFF i 2010.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}