BIFF 2014

Fortellingen om prinsesse Kaguya

2013 • 2t 18m • Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Språk
japansk
Undertekster
Norsk
Regi
Isao Takahata
De gamle animatørene er fortsatt eldst

Okina er en tilårskommen bonde som tjener til livets opphold ved å sanke bambus, og en dag mens han er ute på arbeid oppdager han en merkelig menneskelignende utvekst på en bambusstamme. Han tar med seg den underlige veksten hjem til sin kone Ouna, og i fellesskap bestemmer de seg for å ta vare på den mystiske skapningen. Plutselig forvandler bambusskuddet seg til en menneskebaby, og med Okina og Ouna som foreldre fortsetter hun å vokse i rekordtempo. Det gamle ekteparet innser raskt at det er overnaturlige krefter på ferde, men nøyaktig hva det er gudene ønsker å fortelle dem, er ikke like innlysende.

Hayayo Miyazaki er ikke den eneste gamle mesteren innen japansk animasjonsfilm som pensjonerer seg i 2014. FORTELLINGEN OM PRINSESSE KAGUYA er regissert av Isao Takahata, som også står bak ILDFLUENES GRAV (1988) – en av de virkelig store klassikerne innen japansk animasjon. 14 år etter han regisserte sin forrige spillefilm, har 78-åringen nå filmatisert et av Japans eldste og mest kjente folkeeventyr. Resultatet er en film med en unik sjarm og et enestående visuelt uttrykk.

Regi

Isao Takahata (Japan, 1935) Filmer i utvalg: ANNE OF GREEN GABLES (2010), WINTER DAYS (2003), MY NEIGHBOURS THE YAMADAS (1999), POM POKO (1994), ONLY YESTERDAY (1991)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}