BIFF 2012

Fra den andre siden

2012 • 1t 34m • Tyrkia / Hellas

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Tepenin ardi
Regi
Emin Alper
Den store tyrkerprøven.

Faik er en gammel man som lever et enkelt og rolig liv på den tyrkiske landsbygda, og når hans sønn og to barnebarn kommer på besøk, benytter han anledningen til å innvie dem i sitt dagligliv og sin livsfilosofi. Særlig opptatt er Faik av de mystiske nomadene som han mistenker for å snike seg rundt på eiendommen hans. Etter hvert som mørket faller på, lar filmen hver av karakterene få sin tid i hovedrollen – og dermed muligheten til å dele sine mørke hemmeligheter med publikum.

FRA DEN ANDRE SIDEN er regissør Emin Alpers første spillefilm. Filmens slentrende tempo og udefinerbare, lavmælte stemning bærer bud om en filmskaper som forhåpentligvis har en lang rekke filmer i seg. FRA DEN ANDRE SIDEN er en film man aldri helt vet hvor man har, og som nettopp derfor hele veien holder publikum skjerpet slik at man lar Alpers fascinerende portrett av den tyrkiske landsbygda og dens mange hemmeligheter skylle inn over en i fulle drag. 

Regi

EMIN ALPER har en doktorgrad i moderne tyrkisk historie og underviser på det tekniske universitetet i Istanbul. Han har alltid hatt en drøm om å lage film, og startet med dette etter at han hadde påbegynt sin akademiske karriere. Etter å ha regissert to kortfilmer debuterte han i år med spillefilmen FRA DEN ANDRE SIDEN. Filmen fikk hederlig omtale på filmfestivalen i Berlin tidligere i år.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}