BIFF 2014

Free the Mind

2012 • 1t 20m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Free the Mind
Språk
Engelsk
Undertekster
Engelsk
Regi
Phie Ambo
Manus
Phie Ambo
Foto
Phie Ambo
Produsent
Sigrid Dyekjær, Kaarle Aho
Vekk med pillene, finn pusten!

Den anerkjente hjerneforskeren Richard Davidson studerer effekten meditasjon har på menneskehjernen. Han setter i gang et uvanlig eksperiment der krigsveteraner og barn med ADHD lærer yoga og meditasjonsøvelser for å finne ro, bearbeide traumer og vanskelige følelser. Vi møter blant annet den tidligere forhøreren Steve og den avtroppa bataljonlederen Rich. Begge lider av posttraumatisk stressyndrom etter opplevelser i Irak og Afghanistan. Spørsmålet er om enkle pusteøvelser - snarere enn piller - kan lindre angst og smerter de lever med daglig.

Davidson mener meditasjon gjør oss gladere, mer oppmerksomme og omtenksomme. Will og de andre barna i barnehagen lærer de samme øvelsene som de tidligere soldatene. Vi får et innblikk i hva som fysisk skjer i hjernen til barna og krigsveteranene. De forteller også om hvordan de opplever øvelsene. Er det mulig å ta kontroll over ens egen hjerne?

Regi

Phie Ambo (Danmark, 1973) Filmer i utvalg: 60 SECONDS OF SOLITUDE IN YEAR ZERO (2011), MECHANICAL LOVE (2007), MIT DANMARK (2006)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}