BIFF 2008

Frontrunners

2008 • 1t 23m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Frontrunners
Regi
Caroline Suh
Amerikansk politikk på mikronivå

Stuyvesant High School er New Yorks mest prestisjetunge offentlige skole, hvor lederen for elevrådet nærmest er garanterert studieplass ved Harvard eller Yale, USAs mest velrenommerte utdanningsinstitusjoner. Dette er utgangspunktet for dokumentarfilmen FRONTRUNNERS. Her ser vi taktikken og triksene fra amerikansk politikk forplante seg nedover i skolesystemet. Vi møter den ambisiøse Hannah som har filmerfaring fra Todd Solondz PALINDROMES; den taktiske og manipulerende George; Mike, som setter sin lit til sitt utseende og sin sjarm, og Alex, basketballspilleren som ikke har forberedt seg.

Tenåringene blir møtt med de samme utfordringene som enhver presidentkandidat: TV-debatter, nysgjerrige journalister og panikkartet angst etter hvert som valgdagen begynner å nærme seg. Dette er en film som på originalt vis tar for seg et av de mest slående aspektene ved amerikansk politikk - personfokuset. Eller som en av filmens karakterer sier det: "politics in high school is just a popularity contest!"

Regi

Caroline Suh har bakgrunn som journalist og forfatter, men hun oppdaget tidlig at hun ønsket å kombinere dette med levende bilder. Hun har produsert en rekke dokumentarfilmer for amerikansk TV. FRONTRUNNERS er hennes første film som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}