BIFF 2006

FROSTBITT

2006 • 1t 36m • Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Frostbitten
Regi
Anders Banke
I den svenske polarnatten er det en måned til daggry – gode tider for vampyrer

Opptakten til denne grøsseren finner sted under krigen, da soldater får et heller ulekkert møte med noe som synes å være utenomjordiske krefter. Resten av historien foregår i vår tid. Legen Annika har fått jobb på et sykehus langt nord i Sverige. Hun ankommer stedet midtvinters med sin 17-årige datter Saga, som regner med å gå noen kjedelige år i vente. Men i det lille samfunnet vekkes spøkelsene fra krigen til live igjen. Det blir langt fra kjedelig for de to når de oppdager at årsakene til de mystiske og skremmende hendelsene i bygden, har utspring i sykeshusets laboratorium.

Dette velregisserte svenske grøsset ble innspilt i streng vinterkulde og var en prøvelse for stab og skuespillere å gjennomføre. Resultatet har blitt et underholdende midnattsgrøss der vinteren spiller en hovedrolle og snøen slett ikke bare er hvit. 

Regi

Anders Banke er født i Skåne i 1969. Han er utdannet ved det prestisjetunge VGIK-filmakademiet i Moskva og har senere arbeidet som kameramann, klipper og manusforfatter. Han har bak seg tre kortfilmer, samt dokumentaren JOHN HOWE: THERE AND BACK AGAIN fra 2004. FROSTBITT er hans debutspilllefilm.

 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}