BIFF 2005

Frozen Angels

2005 • 1t 33m • Finland / Frankrike / Tyskland / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Frozen Angels
Regi
Frauke Sandig & Eric Black
Mennesket leker Gud

Los Angeles er ikke bare hovedstad for film- og musikkbransjen, men også verdens fremste forskningssted for reproduksjonsteknologi. Her hersker det frie marked og lite statlig kontroll.

FROZEN ANGELS har flere forskjellige innfallsvinkler til det store og moralsk betente problemfeltet som reproduksjonsteknologi og genetikk er: Vi treffer surrogatmoren som for 80.000 dollar bærer frem et barn for et barnløst par, og en annen ung jente som selger sine egg. Vi får et godt innblikk i debatten om "designerbabyer". Her er vitenskapsmenn som ikke ser noe galt i å eksperimentere med genetikk for å skape akkurat den typen baby man ønsker. Du kan bestille sæd fra en nobelprisvinner og egg fra et Mensa-medlem; du kan leie en livmor fra en ung, sunn surrogatmor. Barnet ender opp med fem foreldre. Én sæddonator kan være den biologiske faren til hundrevis av barn i samme by; hva om noen av dem skulle forelske seg?

"Vår hensikt er å vise den bioteknologiske tidsalderens etiske og menneskelige implikasjoner", sier filmskaperne, som ikke uten videre vil godta den mektige industriens påstand om at utviklingen er uunngåelig.

Regi

Frauke Sandig (f. 1961) har studert tysk, teatervitenskap og filosofi. Hun har jobbet som frilans for magasiner, teatre og TV-stasjoner, og er redaktør ved den tyske internasjonale kringkastingen DW-TV. Hun har laget et tjuetalls dokumentarer, inkludert IN THE SAME BOAT, THE MAN WHO FELL FROM GERMANY, KRAKOW: STORIES OF A CITY og OSCAR & JACK (1996).

FROZEN ANGELS er hennes andre samarbeidsproduksjon med Eric Black. Tidligere har de laget NACH DEM FALL (1999), om tiden etter Berlinmurens fall. Filmen ble vist på fjernsyn over hele verden og valgt ut til mer enn førti internasjonale filmfestivaler, deriblant Berlin, Amsterdam, Karlovy Vary og Tel Aviv.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}