BIFF 2009

Funny People

2009 • 2t 26m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Funny People
Språk
Engelsk
Regi
Judd Apatow
Manus
Judd Apatow
Judd Apatow er tilbake med en film om kreft, forspilte muligheter og standup-komikere

George Simmons er en fremgangsrik standupkomiker og filmstjerne som en dag får vite at han er døende. Uten venner eller noen form for sosialt nettverk, åpner han seg for Ira, en ung komiker som skriver materiale for ham. Sammen går de to gjennom oppturer og nedturer i en verden hvor alle hele tiden anstrenger seg for å lire av seg morsomme replikker.

Adam Sandler var lenge en skuespiller av elsk-ham-eller-hat-ham-typen, men med sin fenomenale innsats i Paul Thomas Andersons PUNCH DRUNK LOVE (2002) overbeviste han både kritikere og kresne cineaster om at han kunne hvis han ville. Og i FUNNY PEOPLE møter vi Adam Sandler, den seriøse skuespilleren – ikke den lavpannede idiotkomikeren.

Som produsent har regissør Judd Apatow hatt større påvirkning på dagens amerikanske mainstreamkomedie enn noen annen aktiv filmarbeider. Nøkkelen til Apatows suksess ligger i hans evne til å skape morsomme komedier som fremstiller sine karakterer som mennesker av kjøtt og blod og håndterer følelser på en smakfull måte. Og med sin tredje film i regissørstolen beveger han seg stadig nærmere den på mange måter åpenbare rollen som sin generasjons Woody Allen.

Regi

Ingen annen enkeltperson har hatt større innflytelse på dagens amerikanske mainstreamkomedie enn produsent og regissør Judd Apatow. Før han slo seg opp i filmbransjen, arbeidet Apatow lenge i fjernsyn, som produsent på kritikerroste serier som "The Ben Stiller Show", "The Critic" og "The Larry Sanders Show". Han fikk sitt gjennombrudd som forfatter, regissør og produsent på serien "Freaks and Geeks", som skulle tjene som en slags mal for hans kommene Hollywood-karriere. Som regissør har Apatow bare laget tre filmer: THE 40 YEAR OLD VIRGIN (2005), KNOCKED UP (2007) og FUNNY PEOPLE (2009), men som produsent står han bak filmer som ANCHORMAN (2004), TALLADEGA NIGHTS (2006), SUPERBAD (2007), WALK HARD (2007), FORGETTING SARAH MARSHALL (2008), STEP BROTHERS (2008), PINEAPPLE EXPRESS og YEAR ONE (2009).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}