BIFF 2017

Future Baby

2016 • 1t 31m • Østerrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Future Baby
Språk
spansk/engelsk/fransk/ungarsk
Undertekster
engelsk
Regi
Maria Arlamovsky
Manus
Maria Arlamovsky
Foto
Sebastian Arlamovsky
Produsent
Michael Kitzberger, Wolfgang Widerhofer, Nikolaus Geyrhalter, Markus Glaser
Det babyindustrielle kompleks

Er barn på vei til å bli en vare man kan kjøpe? Det er spørsmålet regissør Maria Arlamovsky stiller i denne tankevekkende dokumentaren om menneskers reproduktive behov og industrien som har oppstått rundt dem. Vi møter forskjellige mennesker som på en eller annen måte er en del av dette systemet, fra par som desperat ønsker seg barn til sosiologer og filosofer som kontekstualiserer det hele. Hvor langt ville du gått for å kunne titulere deg selv som forelder? Og i hvor stor grad bør vi tillate perfeksjonering av arvemateriale gjennom genteknologi?

Som en del av den akselererende trangen til selvrealisering er det å få barn blitt en så sterk identitetsmarkør at noen er villige til å trå over en rekke grenser for å nå sitt mål. Hva gjør denne «kommersialiseringen» av babyer med samfunnet? Arlamovsky er aldri polemisk, og lar motstridende synspunkter belyse den kontroversielle tematikken på en forbilledlig måte. Kort sagt oppnår hun det gode dokumentarister er ment å gjøre – nemlig å gjøre deg litt mer reflektert enn da du satte deg ned i kinosetet. FUTURE BABY er en tankevekker av de sjeldne.

Regi

Maria Arlamovsky (Østerrike, 1965) Filmografi: LAUT UND DEUTLICH - LEBEN NACH SEXUELLEM MISBRAUCH (2002), TOUJOURS LA MÊME CHOSE (1995)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}