BIFF 2002

Gamle menn i nye biler

2002 • 1t 35m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Gamle mænd i nye biler (I Kina spiser de hunde 2)
Regi
Lasse Spang Olsen

Da Harald kommer ut av fengsel, oppdager han at hans stefar Munken ligger på dødsleiet - det er leveren som er utgått på dato. Munken har et siste ønske: At Harald skal finne hans biologiske sønn Ludvig, som han aldri har møtt. Der er bare ett problem: Ludvig sitter innesperret i et av Sveriges best bevoktede fengsler. Men Harald vil gjøre alt for Munken, og sammen med sine to venner, kokkene Peter og Martin, legger han en kreativ og utradisjonell plan.

Ved hjelp av strikkhopp-utstyr, en harpun og en varebil fylt med 1000 liter vann får de tre, tross et par uhell, befridd Ludvig. Men Ludvig virker ikke spesielt interessert i sin nyvunne frihet. Bedre blir det dessverre ikke da han hører om faren han aldri har kjent eksistensen av. Men fastteipet til bilsetet lykkes det likevel de urutinerte forbryterne at få fraktet Ludvig til Danmark. Da Ludvig og Munken endelig møtes, oppstår det straks et bånd av gjensidig respekt og kjærlighet. Ludvig og Harald setter derfor alt inn på å skaffe en ny lever til Munken, så han skal få nyte et par gode år sammen med sin nyfunne sønn. Dessverre er lever-transplantasjoner dyre på svartebørsen, og da de er blakke, beslutter de å gjøre et bankran.

Regi

Lasse Spang Olsen (1965) har mange års erfaring både foran og bak kamera i både film- og tv-bransjen. Han er utdannet fotograf. Han har regissert en lang rekke tv-filmer og kortfilmer. Dessuten har han laget flere reklamefilmer og musikkvideoer. Han har gjort stunts i adskillige filmer, drevet stunt-skole, samt vært stuntkoordinator og action-instruktør på mer enn 300 filmer i Danmark, Sverige, Norge, England, Spania og Polen.

Lasse Spang Olsen har tidligere regissert spillefilmene OPERATION COBRA (1995), DAVIDS BOG (1996), I KINA SPISER DE HUND (1999) og barne-sjørøverfilmen JOLLY ROGER (2001).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}