BIFF 2008

Garage

2007 • 1t 21m • Irland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Garage
Regi
Leonard Abrahamson
Humor og tragedie på den irske landsbygda

Josie har tilbrakt hele sitt voksne liv på en nedslitt bensinstasjon på den irske landsbygda. Han er sær og ensom, men grenseløst optimistisk og, på sitt noe spesielle vis, lykkelig. Han får dagene til å gå ved å dedikere seg fanatisk til sine arbeidsoppgaver og lar seg slett ikke stoppe av at han har en intelligens og væremåte som grenser mot det tilbakestående, eller at han blir nedlatende behandlet. Når sjefens 17-årige sønn blir ansatt som ekstrahjelp, blir Josie etter hvert overflødig i jobben som betyr så mye for ham. Mangelen på kjærlighet og forståelse fører til slutt Josie ut på en vei som kommer til å forandre livet hans for alltid.

Som så mange filmer om livets småting, handler GARAGE egentlig om de store spørsmålene. Filmen lar en rekke hverdagslige handlinger bygge seg opp til en historie som på briljant og morsomt vis forteller oss noe om menneskets verdi. GARAGE er en kompromissløs film som balanserer perfekt mellom humor og bunnløs tragedie.

Regi

Lenny Abrahamson (f. 1966) har studert fysikk og filosofi ved Trinity College Dublin. Han regisserte en rekke kortfilmer og reklamefilmer før han han slo gjennom med sin regidebut, braksuksessen ADAM & PAUL (2004) som ble belønnet med pris for beste regi i The Irish Film and Television Awards. GARAGE er hans andre film som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}