Konsekvensene av fracking er omfattende og uoversiktelige, o..." /> Konsekvensene av fracking er omfattende og uoversiktelige, o..."/> Konsekvensene av fracking er omfattende og uoversiktelige, o...">
BIFF 2013

Gasland Part 2

2013 • 2t 05m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Gasland Part 2
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Josh Fox
Manus
Josh Fox
Foto
Matthew Sanchez
Produsent
Trish Adlesic, Deborah wallace
Situation Normal: All Fracked Up

I oppfølgeren til den Oscar-nominerte og gjennomslagskraftige dokumentaren GASLAND (BIFF 2011), fortsetter regissør og grunneier Josh Fox sin kamp mot den amerikanske oljeindustrien og dens bruk av den kontroversielle olje- og gassutvinningsmetoden hydraulisk oppsprekking – såkalt fracking. Historien begynte da Fox mottok et tilbud om å utvinne gass på familiens eiendom i Pennsylvania. Siden den gang har han viet sin tid til å dokumentere både den katastrofale forurensningen frackingen gir opphav til, såvel som oljeindustriens oppsiktsvekkende metoder for å forhindre offentlig debatt om saken.

Konsekvensene av fracking er omfattende og uoversiktelige, og de amerikanske myndighetene lar i det store og hele oljeindustrien ture frem som den vil. I lys av Statoils kontroversielle oljesandsutvinningsprosjekter er filmen også relevant for norske forhold. For spørsmålet er det samme på begge sider av Atlanteren: Hva kan vanlige borgere gjøre når myndighetene bøyer seg for oljeindustrien?

Regi

JOSH FOX er grunnleggeren av International WOW Company og arbeider som regissør, produsent og manusforfatter. Dokumentaren GASLAND (2010) vant juryprisen for beste dokumentar ved Sundance filmfestival og var også Oscar-nominert i klassen for beste dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}