BIFF 2011

Gasland

2010 • 1t 44m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Gasland
Regi
Josh Fox
What the frack is fracking?

Josh Fox har blitt tilbudt ca. 100 000 dollar for å la Halliburton drille etter gass på eiendommen hans. I stedet legger han ut på en roadtrip rundt hele USA for å prate med folk som har fått drikkevannet sitt forgiftet eller på andre måter ødelagt av den nye drillemetoden – såkalt "fracturing". I løpet av turen avdekker han en rekke løgner. Fox prøver iherdig å komme i snakk med folk som tar beslutninger, samtidig som han hører historiene til menneskene han besøker: En familie lever i konstant frykt for at rørene skal eksplodere, en mann morer seg med å tenne på vannet i springen og en annen familie opplever at det som kommer ut av springen er beksvart – og må ta til takke med myndigheter som svarer at det slett ikke er noe galt med vannet. Forskerne Fox snakker med, mener imidlertid noe helt annet.

GASLAND gir et innblikk i hvordan et desperat ønske om å tjene mer penger går ut over mannen i gata. "It's plain un-American", sier et av intervjuobjektene. Filmen ble i 2010 Oscar-nominert i kategorien beste dokumentar.

Regi

Josh Fox debuterte som regissør med spillefilmen MEMORIAL DAY i 2008. GASLAND (2010) er hans første dokumentar, og har vunnet og blitt nominert til en rekke priser, blant annet en Oscar for beste dokumentar.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}