BIFF 2019

Gåten Christina

2019 • 0t 57m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Gåten Christina
Språk
norsk
Undertekster
engelsk
Regi
Pål Winsents
Manus
Pål Winsents
Foto
Pål Winsents
Personlighetens puslespill

Gjennom 24 år har dokumentarfilmskaper Pål Winsents (KULE KURT – COWBOYEN FRA OSTERØY, BIFF 2018) filmet sin niese Christina mens hun prøver å navigere seg gjennom tilværelsen med diagnosen Kleefstra syndrom. Den sjeldne genetiske sykdommen fører til læringsvansker og redusert kognitiv atferd, og har gitt Christina en utfordrende reise gjennom mange av livets forskjellige arenaer. Men er 24 år lang nok tid til å knekke koden om hvem eller hva et individ er?

GÅTEN CHRISTINA er et lekent og varmt forsøk på å besvare dette spørsmålet. Filmskaperne har prøvd å nøste opp i faktorene som har gjort Christina til det mennesket hun er i dag, og gir oss et innblikk i hovedpersonens møter med skolesystemet og arbeidslivet. Resultatet er et jordnært og oppriktig portrett av et unikt individs opplevelse av virkeligheten, som på empatisk vis setter søkelys på utfordringene personer med psykisk utviklingshemming støter på i hverdagen.

-

Festivalgjest: Regissør Pål Winsents

Regi

Pål Winsents (Norge) Filmer i utvalg: KULE KURT 2 – COWBOYEN DRAR TIL HOLLYWOOD (BIFF 2019), KULE KURT – COWBOYEN FRA OSTERØY (BIFF 2018), SYKT MØRKT (2014), SØRLANDSREFSEREN (2013), FÅ MEG FRISK! (2010), VÆREKRAFT (2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}