BIFF 2010

Gazas tårer

2010 • 1t 23m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Gazas tårer
Regi
Vibeke Løkkeberg
Produsent
Terje Kristiansen
Gulag Gaza

Vinteren 2008-09 ble Gaza åsted for massiv israelsk bombing. Israelerne svarte på rakettangrep som hadde kommet fra Gaza, men som alt annet i denne konflikten var det var en ujevn kamp. Det var ikke en krig i vanlig forstand, snarere lignet det en ren massakre. Israelerne la i tillegg et lokk av sensur over hele Gaza, og ingen andre enn de norske legene Mads Gilbert og Erik Fosse kunne rapportere hva de var vitne til.

Vibeke Løkkeberg har i samarbeid med Gazas befolkning maktet å sette sammen dette vitnesbyrdet fra innsiden av det fengselet som Gaza i realiteten er. I GAZAS TÅRER får en se hva som egentlig skjedde, skildret via beretninger fra tre barn som opplevde å få sine familier utradert, og ble vitne til drap og lemlestelser som ville være nok til å traumatisere ethvert menneske for livet. Løkkeberg har villet lage en film om disse barna og deres gruoppvekkende skjebner. En slik film vil nødvendigvis ikke være en film om forsoning, men et rasende rop om at denne type gjengjeldelsesaksjoner ikke kan aksepteres av verdenssamfunnet.

Regi

Helt siden hun debuterte som manusforfatter og skuespiller med LIV i 1967 har Vibeke Løkkeberg vært en sterk stemme i norsk film. At Løkkeberg er politisk engasjert kan man se fra hennes tidlige ABORT (1971) og PROSTITUSJON (1974) til den aktuelle GAZAS TÅRER. Blant hennes mest kjente filmer som regissør og skuespiller er LØPERJENTEN (1981) og HUD (1986). Hun har også gjort seg bemerket som forfatter.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}