BIFF 2019

General Magic

2018 • 1t 30m • USA / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk
Undertekster
uten
Regi
Sarah Kerruish, Matt Maude
Manus
Matt Maude, Sarah Kerruish, Jonathan Keys
Foto
Matt Maude
Produsent
Sarah Kerruish, Matt Maude
IPhone før iPhone

GENERAL MAGIC forteller den ukjente historien om smarttelefonens spede barndom. I 1990 startet selskapet General Magic utviklingen av en håndholdt datamaskin som var til forveksling lik smarttelefonene som to tiår senere skulle bli allestedsnærværende verden over. Problemet var bare at selskapet var problematisk langt forut for sin tid: Ikke bare ble de nødt til å utvikle samtlige av komponentene til nyvinningen på egenhånd, men da den omsider ble lansert på markedet, fantes det ingen infrastruktur til å drifte den – og det var få utenfor Silicon Valley som skjønte hva slags behov den var ment å fylle.

Med utgangspunkt i et rikholdig arkivmateriale, har Matthew Maude og Sarah Kerruish laget en underholdende og informativ dokumentar om en flopp som skulle videreutvikles til å bli smarttelefonene som former livet i det tjueførste århundre. GENERAL MAGIC forteller også om gründernes svært forskjellige skjebner. Dette er et fascinerende innblikk i 90-tallets Silicon Valley, hvor vi får se frøene til en rekke ideer som senere skulle danne grunnlaget for noen av verdens største teknologiselskaper.

Regi

Sarah Kerruish (Storbritannia), Matt Maude (Storbritannia) Kerruish’ filmografi: INTIMACIES (1996). GENERAL MAGIC er Maudes første helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}