BIFF 2015

Generation Right

2015 • 1t 34m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Generation Right + Kettling of the Voices
Språk
engelsk
Regi
Michelle Coomber
Manus
Michelle Coomber
Foto
Jon Cardwell
Produsent
Michelle Coomber
Hadde Jernkvinnen rett?

Enten man elsket eller hatet henne, kan de fleste være enige i at Margaret Thatcher satte dype spor i det britiske samfunnet, og den dag i dag framkaller hennes navn en blanding av beundring og utilslørt forakt som er de fleste statsledere forunt. For som Storbritannias statsminister stod hun gjennom tolv år bak en rekke beslutninger og reformer som kløyvet landet på midten langs klassemessige, økonomiske og ideologiske skillelinjer. Til tross for massive protester mot reformene da de ble vedtatt, har Thatchers politiske motstandere reversert påfallende få av dem i ettertid, og selv mente «Jernkvinnen» at hennes største triumf var Tony Blairs New Labour.

I dokumentarfilmen GENERATION RIGHT forteller regissør Michelle Coomber historien om hvordan Margaret Thatcher kom til makten og til tross for kraftige protester ble gjenvalgt hele to ganger. Og med historien som fasit stiller hun det som for mange er et ubehagelig spørsmål: Hadde Jernkvinnen rett?

 

NB! GENERATION RIGHT vises sammen med KETTLING OF THE VOICES.

Regi

Michelle Coomber (Storbritannia) Filmografi: LUNIK IX (2010), BURINGANGA (2010), LOST EVERY DAY (2010) og TRIAL OF A CHILD DENIED (2008)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}