BIFF 2018

Genesis 2.0

2018 • 1t 52m • Sveits

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk/koreansk/russisk/mandarin
Undertekster
engelsk
Regi
Christian Frei, Maxim Arbugaev
Manus
Christian Frei
Foto
Peter Indergand, Maxim Arbugaev
Produsent
Christian Frei
Mammut Mia! Here we go again

Takket være global oppvarming, er ikke permafrost like permanent som før. Store landområder som tidligere var frosne året rundt har nå begynt å tine, og opp av jorden tyter levninger fra en annen tid. Dette har blant annet ført til en økt tilgang på mammutskjeletter, og i GENESIS 2.0 gir Christian Frei og hans medregissør Maxim Arbugaev oss to ulike perspektiver på denne nye vekstindustrien.

Arbugaev følger en gruppe sibirske menn på jakt etter støttenner de kan selge på det internasjonale markedet, mens Frei fordyper seg i den syntetiske biologiens verden, hvor vitenskapsmenn arbeider på spreng for å løse genetikkens mysterier – blant annet for å bringe utdødde raser tilbake til live. Når et fullstendig intakt mammutkadaver blir funnet på tundraen, flettes de to regissørenes beretninger i hverandre, og resultatet er en fascinerende og urovekkende film om vitenskap, etikk og hybris. For selv om alle varsellampene blinker rødt, er det ingen tvil om at menneskeheten kommer til å gjøre alt i dens makt for oppfylle drømmen om å  å gjenskape tapt liv. Life finds a way.

Regi

Christian Frei (Sveits, 1959), Maxim Arbugaev (Russland) Freis filmer i utvalg: SLEEPLESS IN NEW YORK (2014), SPACE TOURISTS (2009), THE GIANT BUDDHAS (2005), WAR PHOTOGRAPHER (2001). GENESIS 2.0 er Arbugaevs debut som medregissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}