BIFF 2010

Genius Within: Glenn Gould

2009 • 1t 49m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Genius Within: The Inner Life of Glenn Gould
Regi
Michèle Hozer & Peter Raymont
Et fascinerende kunstnerportrett av vår tids største pianist

Glenn Gould var en av tidenes mest eksentriske og tilbaketrukne artister. Han var også en av de dyktigste pianister verden har sett. Allerede fra barnsben av var han ekstremt dyktig og lærenem, og hadde knapt passert tyve da han ble verdensberømt for sin innspilling av Bachs "Goldbergvariasjonene". I tillegg til talentet hadde han nok av de særegenhetene som trengs for å gjøre virkelig inntrykk på kunstverdenen: Han gikk alltid med hansker, for å beskytte de sarte hendene sine, samt frakk, hatt og skjerf; selv om sommeren – i Florida. Han spilte aldri konsert uten sin egen klappstol, med avsagde ben for å komme tett nok nedpå tangentene. Han var lett monoman i jakten på ekstase gjennom musikk, og ble i økende grad menneskesky ettersom årene gikk. Berømmelse var alt annet enn uproblematisk for Gould, og dermed er det bemerkelsesverdig at denne dokumentaren er så god som den er. I tillegg til å være en inkluderende og innsiktsfull musikkfilm er den et omfattende og nærgående portrett av et vakkert menneske.

Regi

Peter Raymont har regissert og produsert film i snart førti år. Han har omkring 100 produksjoner på samvittigheten, har spilt inn film i flere titalls land og vunnet en haug med priser. I 2007 fikk han Emmy for beste dokumentar med SHAKE HANDS WITH THE DEVIL: THE JOURNEY OF ROMEO DALLAIRE.

Michele Hozer har lenge jobbet som klipper og produsent. Hun har samarbeidet med Peter Raymont i en årrekke og vunnet flere priser for sitt klippearbeid. GENIUS WITHIN er hennes første film som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}