BIFF 2011

George Harrison: Living in the material world

Ingen visninger i salg for øyeblikket
All things mustn't pass

George Harrisons enke, Olivia Harrison, har siden Harrisons bortgang i 2001 fått utallige henvendelser fra produksjonsselskap som ville lage film om hennes mann. Men når Martin Scorsese viste sin interesse åpnet hun opp arkivet og produksjonen av GEORGE HARRISON: LIVING IN THE MATERIAL WORLD, ble satt i gang. Filmen gir et personlig innblikk i Harrisons liv fra han ble født til hans bortgang i 2001, og viser alt fra hans unge år i Liverpool, med gitaren som det viktigste i livet, til de ufattelige Beatles-årene, for til slutt å se på hans senere år som musiker, filmprodusent og bohem.

Gjennom horder av private arkivklipp og bilder som aldri har blitt vist før, samt interjvu Scorsese har utført med enken Olivia Harrison og flere andre, som George Martin, Yoko Ono, Noel Gallagher, Terry Gilliam og Ronnie Wood skisseres det frem et sterkere og mer personlig portett av George Harrison enn det som noensinne tidligere har blitt vist. Selv en hardbarket Beatles-fan vil finne nytt i denne dokumentaren.

Regi

Martin Scorsese er en av de mest innflytelsesrike regissørene i sin generasjon. Han er mannen bak noen av filmhistoriens mest kjente gangsterfilmer, og har gitt oss uforglemmelige filmøyeblikk med Robert de Niro i blant annet TAXI DRIVER og RAGING BULL. Scorsese ble nominert til Oscar for beste regi fem ganger før han vant i 2007 for filmen THE DEPARTED. Han er også en av grunnleggerne av organisasjonen World Cinema Foundation, som har som formål å restaurere og bevare filmer som har blitt glemt og oversett.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}