BIFF 2006

GEORGE MICHAEL – A DIFFERENT STORY

2005 • 1t 33m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
George Michael – A Different Story
Regi
Southan Morris
Intimt, varmt og underholdende portrett av ett av popens største ikoner

George Michael var selv tilstede da dette intime portrettet hadde premiere ved årets filmfestival i Berlin. Under den fullstappede pressekonferansen, der han blant annet erklærte popmusikken død, sa han også at det var viktig for ham å få forklart seg før han trekker seg tilbake. Om dette skulle skje snart, kan 43-åringen smykke seg med over 80 millioner solgte plater gjennom en karriere på 25 år. I GEORGE MICHAEL – A DIFFERENT STORY gir det vanligvis tilbaketrukne popikonet et sjeldent innsyn i oppveksten og karrieren sin – og ikke minst i det å komme ut av skapet for hele verden på et offentlig toalett. Og han forteller om å synge ”Somebody to Love” på Freddie Mercurys minnekonsert i 1992, omtrent på den tiden da hans egen kjæreste døde av aids.

Ved siden av intervjuene med Michael – som framstår som vittig og intelligent – snakker blant andre Elton John og Geri Halliwell om hva artisten har betydd for dem. Ikke minst blir Michael og tidligere Wham!-makker Andrew Ridgeley intervjuet sammen – for første gang på nesten 20 år og enda lenger etter at Michael svingte seg rundt i Hawaii-skjorta si og sang: ”I’m not planning on going solo.”

Regi

Southan Morris lærte produsent- og regiyrket i BBC. Der jobbet han for en rekke programmer, blant annet "Ruby Wax: American Pie" og "Full Wax". Han har regissert dokumentaren THE SOUND OF MUSIC CHILDREN (2001), om skuespillerne som spilte Von Trapp-barna i den opprinnelige filmen. I 2004 regisserte han MEN IN TIGHTS, om verftsarbeidere som tar en pause fra arbeidet for å opptre sammen med den engelske nasjonalballetten.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}