I GETTING BACK TO ABNORMAL går fire filmskapere denne splitt..." /> I GETTING BACK TO ABNORMAL går fire filmskapere denne splitt..."/> I GETTING BACK TO ABNORMAL går fire filmskapere denne splitt...">
BIFF 2013

Getting Back to Abnormal

2012 • 1t 32m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Getting Back to Abnormal
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Louis Alvarez, Andrew Kolker, Paul Stekler, Peter Odabashian
Foto
Andrew Kolker
Produsent
Louis Alvarez, Andrew Kolker, Peter Odabashian, Paul Stekler
Mot normalt

Med sine franske nybyggerrøtter og sin rike afrikanske og karibiske arv fremstår New Orleans som en av de mest unike og tradisjonsrike byene i USA. Åtte år etter at byens diker ga etter for orkanen Katrina, er det imidlertid tydeligere enn noensinne hvordan New Orleans' bejublede mangfold også har splittet byen økonomisk, politisk og rasemessig.

I GETTING BACK TO ABNORMAL går fire filmskapere denne splittelsen nærmere etter i sømmene ved å studere det spente politiske og kulturelle klimaet under valgkampen i 2010. I sentrum for konflikten står Stacy Head, den første hvite kvinnen til å representere New Orleans i City Council på 30 år, som gjennom sin politisk ukorrekte kampanje for å bli gjenvalgt setter sinnene i kok hos de fargede innbyggerne. Med utgangspunkt i denne saken skisserer filmskaperne et bilde av New Orleans etter krisen: Det er en by i kolossal endring, som på en og samme tid samles og splittes under de store sosioøkonomiske og kulturelle forskjellene, men hvor Mardi Gras likevel feires som om ingenting har skjedd.

Regi

Regissørene LOUIS ALVAREZ, ANDREW KOLKER, PETER ODABASHIAN og PAUL STEKLER har hatt et av og på-samarbeid i nærmere 30 år, hvor de har laget flere dokumentarer om amerikansk kultur, livsstil og politikk. Blant filmene de har laget sammen finner vi blant annet VOTE FOR ME: POLITICS IN AMERICA (1996), PEOPLE LIKE US: SOCIAL CLASS IN AMERICA (2001) og THE ANTI-AMERICANS (2007).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}