BIFF 2006

GETTING GILLIAM

2005 • 0t 45m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Getting Gilliam
Regi
Vincenzo Natali
En av BIFFs morsomste og mest underholdende filmer: bakomfilmen til TIDELAND, som du ikke får se

Den kanadiske filmskaperen Vincenzo Natali fikk dokumentere Terry Gilliams arbeidsmetoder og humørsvingninger under innspillingen av den sære og underlige TIDELAND, som sannsynligvis kommer på kino til jul. Gilliam, det eneste amerikanske medlemmet av den legendariske Monthy Python-truppen, har rykte på seg for å være en filmskaper som ustanselig havner i trøbbel – enten på grunn av vær og klima, fordi uhell skjer på settet, eller fordi ideene hans er så himla langt fra hva som egentlig lar seg realisere. Han har bak seg noen filmer og prosjekter som har tatt knekken på de respektive produsentene, men selv fortsetter han relativt ufortrødent med nye prosjekter.

TIDELAND er en film om en tolv år gammel jente som flytter med sin narkomane far til en avsidesliggende gård på prærien i Canada. Her blir hun venn med en mentalt tilbakestående voksen mann. Filmen er som "Alice i eventyrland" på syre. Men bakomfilmen GETTING GILLIAM vil gjøre deg høy av helt andre årsaker: svart humor, fortellerglede og ikke minst fordi en mann av Gilliams kaliber byr så mye på seg selv at det er en fryd å følge med!

Regi

Canadiske Vincenzo Natali (f. 1969) har siden slutten av 80-tallet skrevet, produsert og regissert for film, både spillefilmer og animasjon. Han har regissert sci-fi-filmene CUBE (1997), CYPHER (2002) og NOTHING (2003), samt skrevet og regissert en av sekvensene i den aktuelle PARIS, JE T'AIME (2006).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}