BIFF 2007

Ghosts of Abu Ghraib

2007 • 1t 22m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Ghosts of Abu Ghraib
Regi
Rory Kennedy
Film som dokumenterer de kriminelle snarveiene i krigen mot terrorisme

GHOSTS OF ABU GHRAIB er et portrett av tortur i vår tid. Filmen er en samling vitnesbyrd fra torturister og torturerte i det beryktede fengselet i Irak. Takket være fengselsvaktenes egne bilder ble det avdekket omfattende overgrep. Det gjør inntrykk å se og høre førstehånds beretninger om de ekstreme ydmykelsene og mishandlingen som fant sted i løpet av høsten 2003. Vanviddet trenger gjennom de sparsomme virkemidlene filmen bruker, som stort sett er intervjuer med de involverte på begge sider av makten og bilder fra fengselet.

Vi ønsker å tro at tortur er noe "de andre" utfører. GHOSTS OF ABU GHRAIB viser hvordan dagens herskere går frem i sitt tilsynelatende uendelige begjær etter informasjon om mulig terrorvirksomhet. Filmen behandler fordelingen av skyld for forbrytelsene på en eksemplarisk måte; samtidig som de enkelte aktørene vitner og stilles til ansvar for sine handlinger, er det et klart fokus på det skrikende behovet for et oppgjør med en mer og mer lettsindig omgang med tortur.

GHOSTS OF ABU GHRAIB dokumenterer snarveiene okkupantmakten tar – snarveier som i siste instans undergraver de verdiene det kriges for å beskytte.

Regi

Rory Kennedy (1968) er en prisvinnende dokumentarfilmskaper og produsent. Hun er den yngste av senator Robert F. Kennedys elleve barn. I 1998 dannet hun sammen med Liz Garbus produksjonsselskapet Moxie Firecracker Films, som spesialiserer seg på dokumentarer om viktige sosiale og politiske saker. Blant stasjonene de har produsert og regissert filmer for er A&E, MTV, TLC, Lifetime, Discovery Channel, Channel 4 UK og Sundance Channel.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}