BIFF 2016

Gimme Danger

2016 • 1t 48m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Gimme Danger
Språk
engelsk
Undertekster
uten
Regi
Jim Jarmusch
Manus
Jim Jarmusch
Foto
Tom Krueger
Produsent
José Ibáñez, Carter Logan, Fernando Sulichin
Det kuleste bandet i amerikansk rock møter den kuleste regissøren i amerikansk film

Få hadde trodd at Iggy Pop skulle overleve både Lou Reed og David Bowie, men i dag er den en gang så herjede rockestjernen ikke bare uforskammet sunn og frisk, han er også et vaskekte amerikansk ikon. GIMME DANGER er imidlertid ikke en film om Iggy, men om bandet som opprinnelig gjorde ham kjent, nemlig den amerikanske nasjonalskatten The Stooges. Med Jim Jarmusch som guide går vi gjennom bandets historie, fra den spede begynnelsen i Ann Arbor, Michigan via to av rockehistoriens beste og mest innflytelsesrike album – samt konflikter, skandaler, rusmisbruk, dødsfall, oppløsninger, gjenforeninger og avstikkere til Silicon Valley – til de endelig får den anerkjennelsen de fortjener.

Ved hjelp av unike arkivopptak, oppfinnsomme animasjoner og massevis av god musikk presenterer Jarmusch et fascinerende bilde av et band hvis turbulente og uforutsigbare karriere har vært med på å definere ikke bare gitarrock som musikalsk sjanger, men også selve begrepene punk og rock'n'roll.

Regi

Jim Jarmusch (USA, 1953) Filmografi: PATERSON (2016), ONLY LOVERS LEFT ALIVE (2013), BROKEN FLOWERS (2005), COFFEE AND CIGARETTES (2003), MYSTERY TRAIN (1989), DOWN BY LAW (1986), STRANGER THAN PARADISE (1984)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}