BIFF 2018

Girl

2018 • 1t 45m • Belgia / Nederland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Girl
Språk
nederlandsk/engelsk/fransk/flamsk
Undertekster
engelsk
Regi
Lukas Dhont
Manus
Lukas Dhont og Angelo Tijssens
Foto
Frank van den Eeden
Produsent
Dirk Impens. Co-produsenter: Arnold Heslenfeld, Laurette Schillings, Frans van Gestel, Jean-Yves Roubin og Cassandre Warnauts
Dancing with myself

Sammen med sin far og yngre bror flytter 15 år gamle Lara til en ny by, slik at hun kan studere ved en av Belgias mest prestisjefylte ballettskoler. Og samtidig som hun trener hardt for å presse kroppen sin inn i de riktige positurene og bevegelsene, jobber hun også hardt for å skjule sin maskuline fysikk. Lara er nemlig født som gutt, hvilket naturlig nok innebærer enkelte utfordringer når man konkurrerer i en disiplin som anses som selve innbegrepet på tradisjonell femininitet.

Danseren Victor Polster er en aldri så liten åpenbaring som Lara, og leverer en bemerkelsesverdig tolkning i en rolle som både er ekstremt fysisk krevende og avhengig av ørsmå, presise nyanser i det kroppslige spillet. GIRL er en coming-of-age-film som går løs på transkjønnethet med samme selvfølgelighet som kvisete hud og det første, klønete kysset, og hvor den indre kampen er vel så viktig som den ytre. Med sin spillefilmdebut har Lukas Dhont laget et av årets beste og mest gripende karakterdramaer.

Regi

Lukas Dhont (Belgia) GIRL er Dhonts første helaftens spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}