BIFF 2011

Glemselens land

2011 • 1t 45m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Terre outragée
Regi
Michale Boganim
Det golde landet

26. april 1986 skjedde det som ikke skulle skje. Ved en atomreaktor utenfor den sovjetiske byen Prypiat i nærheten av Tsjernobyl, oppstod det en eksplosjon og en brann som sammen bidro til at store mengder radioaktivt materiale ble spredd utover store deler av Sovjetunionen og Europa. Ti år etter verdenshistoriens største atomulykke vender Anya tilbake til Prypiat. Vandrende rundt i en hjemby som nå er redusert til en spøkelsesby, forsøker hun å forsone seg med sin skjebne og sin plass i en ugjenkjennelig verden.

GLEMSELENS LAND er hverken en gjenskapelse av historiske fakta eller et forsøk på å belemre noen med ansvaret for det som skjedde. Snarere er regissør Michale Boganims ambisjon å gjenskape den altomfattende følelsen av hjelpeløshet som må ha rammet menneskene som befant seg i området da ulykken var et faktum. Ved å konstruere et drama basert på virkelige mennesker og hendelser som inntraff denne skjebnesvangre dagen, skaper hun en film som utgjør et viktig tankekors i et år hvor verden for første gang har opplevd en ulykke som kan måle seg med Tsjernobyl.

Regi

Michale Boganim er født i Israel og studerte ved Sorbonne i Paris. Hun fullførte studiene i filosofi og historie ved Jerusalems Hebraiske Universitet før hun til slutt bestemte seg for å studere regissering ved Den Nasjonale Film og TV-skolen i England. Hun regisserte sin første kortfilm MÉMOIRS INCERTAINES i 2002, og dokumentaren ODESSA… ODESSA! i 2005. GLEMSELENS LAND (2011) er hennes spillefilmdebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}