BIFF 2007

Global Metal

2007 • 1t 32m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Global Metal
Regi
Sam Dunn & Scot McFadyen
Tror du bare folk i Vesten liker metal? Tro om igjen!

Alle som har sett METAL: A HEADBANGER'S JOURNEY har gledet seg til fortsettelsen, og dette er intet mindre enn en verdenspremie i metal-hovedstaden Bergen. Sosialantropologen Sam Dunn og regissør Scot McFadyen fikk så mange henvendelser fra hele verden etter suksessen METAL: A HEADBANGER'S JOURNEY, at de bestemte seg for å granske musikksjangerens påvirkning på ulike kulturer over hele verden.

Slik starter en reise over fem kontinenter. Vi er innom Sør-Amerika, Asia og Midtøsten – steder hvor man ikke så for seg at metal fantes. Vi møter alt fra indonesisk death metal via kinesisk black metal til iransk trash metal. I GLOBAL METAL åpner det seg et verdensomspennende samfunn for metalfans, der de ikke gjenskaper musikken fra Vesten, men lager sin egen versjon.

Som i METAL: A HEADBANGER'S JOURNEY er historien ispedd intervjuer med blant annet Iron Maiden, Slayer, Metallica, Orphaned Land, X Japan, Tang Dynasty og Max Cavalera.

Regi

Sam Dunn har studert antropologi og jobbet som musikkskribent og -produsent for filmen FUBAR (2002). METAL: A HEADBANGER’S JOURNEY var hans filmdebut som manusforfatter, regissør og produsent.

Scot McFadyen bor i Toronto. Han har jobbet som musikkredaktør og -produsent for GINGER SNAPS (2000), PICTURE CLAIRE (2001), FUBAR (2002) og SIBLINGS (2004). METAL: A HEADBANGER’S JOURNEY var hans filmdebut som manusforfatter, regissør og produsent. METAL: A HEADBANGER'S JOURNEY ble premiert på Toronto International Filmfestival i 2005, den er vist på mer enn 40 internasjonale filmfestivaler og gikk på kino i mer enn 30 land.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}