BIFF 2019

God Exists, Her Name Is Petrunya

2019 • 1t 40m • Frankrike / Belgia / Slovenia / Kroatia / Nord-Makedonia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Gospod postoi, imeto i' e Petrunija
Språk
makedonsk
Undertekster
engelsk
Regi
Teona Strugar Mitevska
Manus
Teona Strugar Mitevska, Elma Tataragic
Foto
Virginie Saint Martin
Produsent
Labina Mitevska
Petrunija mot patriarkatet

Selv om hun er godt utdannet og godt over 30, er Petrunija fortsatt arbeidsledig og bosatt hjemme hos sine foreldre. På vei hjem fra enda et mislykket og ydmykende jobbintervju, passerer hun en forsamling halvnakne menn som står ved kanten av en elv. Hun har havnet midt oppi en tradisjonell seremoni hvor en prest kaster et krusifiks ut i elven og mennene kjemper om å få tak i det i den tro at det vil skjenke dem et år med lykke. I et innfall av desperat fandenivoldskhet kaster Petrunija seg ut i vannet og griper korset, men snarere enn å bringe henne lykke, blir dette starten på en tilsynelatende endeløs rekke med problemer for kvinnen som nekter å innordne seg samfunnets patriarkalske normer.

GOD EXISTS, HER NAME IS PETRUNYA er et satirisk drama basert på virkelige hendelser. Teona Strugar Mitevska har laget en humørfylt og samfunnskritisk film med en inspirerende opprørsk hovedperson, som retter fokus mot religionens rolle i innskrenkelsen av kvinners handlingsrom og livsutfoldelse i ortodokse samfunn.

Regi

Teona Strugar Mitevska (Nord-Makedonia) Filmografi: WHEN THE DAY HAD NO NAME (2017), THE WOMAN WHO BRUSHED OFF HER TEARS (2012), I AM FROM TITOV VELES (2007), HOW I KILLED A SAINT (2004)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}