BIFF 2006

GOD GREW TIRED OF US

2004 • 1t 26m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
God Grew Tired of us
Regi
Christopher Dillon Quinn
Prisvinnende dokumentar om tre unge sudanske flyktninger som prøver å tilpasse seg et nytt liv i USA

I GOD GREW TIRED OF US portretterer regissør Christopher Quinn tre unge sudanske menn og deres forsøk på å tilpasse seg et nytt liv i et fremmed land. I 1983 ble omkring 25.000 unge gutter fra Sør-Sudan, de fleste av dem mellom fem og ti år, tvunget på flukt av en muslimsk milits som ville utrydde den mannlige kristne befolkningen. Guttene ble etter hvert kjent som Sudans "lost boys". Barføtt måtte de gå over 1600 km før de nådde en flyktningleir FN hadde satt opp i Kenya. Tusenvis døde på veien, av utmattelse, sult eller endeløse bombeangrep.

Quinn begynte å filme i flyktningleiren og viser hvordan barna ikke lar håpløsheten råde, men prøver å være omtenksomme og snille mot hverandre. I leiren valgte regissøren ut tre gutter han ønsket å følge videre, og i 2001 var disse blant de 3600 guttene som fikk komme til USA som flyktninger. Selv om alt er nytt og fremmed, og mange komiske situasjoner oppstår, er ikke dette en vanlig fisk-på-land-historie. Guttene bringer med seg en annen kulturforståelse og greier ikke å forstå hvorfor man ikke kan gå i et fremmed hus for å høre om alt står bra til.

Regi

Christopher Dillon Quinn studerte dokumentarfilm ved Anthropology Film Center i Santa Fe. Hans har tidligere laget dokumentaren THE LIFE AND ART OF HOWARD FINSTER. Quinn lager for tiden filmen 21 UP IN AMERICA.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}